Politica de confidentialitate

1.Informatii generale

La BORSETUTA.RO  credem in simplificarea lucrurilor pentru clientii nostri, astfel ca am scris Politica noastra de confidentialitate intr-un mod clar, simplu si usor de citit.

In prezenta Politica de confidentialitate (in continuare „notificare”) puteti afla cum utilizam informatiile dumneavoastra cu caracter personal atunci cand utilizati site-ul BORSETUTA.RO (in continuare „site-ul”) si serviciile oferite prin intermediul acesteia.

Aceasta notificare este structurata pe capitole, astfel ca, daca doriti, puteti selecta cu usurinta capitolul pe care doriti sa-l cititi.

In continuare, va vom spune:

  • de ce avem nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal;
  • in ce scop prelucram datele;
  • pentru cat timp prelucram datele;
  • daca divulgam datele;
  • daca transferam datele in alte tari din afara Uniunii Europene;
  • daca luam decizii automate sau facem profilari.

2.Datele de contact ale operatorului

SMALLPURSE   S.R.L. („BORSETUTA.RO”) este Operatorul datelor cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului, cu exceptia situatiilor unde mentionam altfel.

Datele de contact:

SMALLPURSE SRL

SAT PREOTEASA,COMUNA VALCAU DE JOS, NR.63A,JUD SALAJ

E-mail: BORSETUTA.M@GMAIL.COM 

Telefon: 0766992225

3. Cum obtinem datele cu caracter personal

Majoritatea informatiilor personale pe care le prelucram ne sunt furnizate direct de dumneavoastra, respectiv atunci cand:

  • v-ati creat cont pe site;
  • ati cumparat prin intermediul site-ului;
  • ne-ati facut o solicitare de informatii;
  • ne-ati facut o reclamatie;
  • doriti sa participati la un eveniment;
  • va abonati la e-newsletter-ul nostru;
  • va reprezentati compania in relatia cu noi.

Daca va conectati prin intermediul contului de Facebook, folosim numele, poza de profil si adresa de e-mail. Cu toate acestea, informatiile colectate pot sa difere in functie de politicile sau setarile de confidentialitate pentru aceste conturi. Pentru a verifica ce informatii veti impartasi cu noi, inainte sa va inregistrati cu ajutorul contului Facebook, va recomandam sa apasati pe „Continua cu Facebook” -> „Edit the info you provide”, sa editati informatiile si abia apoi sa apasati „Continue as numele contului dumneavoastra de Facebook”.

In situatia in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal din alte surse decat cele enumerate anterior sau mentionate in prezenta notificare, va vom contacta pentru a va anunta ca va prelucram datele, daca aceasta actiune nu este disproportionata sau prejudiciabila. 

4. Ce date cu caracter personal prelucram

ACTIVITATEASCOPULTIPURILE/CATEGORIILE DE DATETEMEIUL JURIDIC
Crearea contuluiFolosim datele dvs. pentru a va crea contul pe site si pentru a va transmite un e-mail prin intermediul caruia trebuie sa va confirmati identitatea.·         nume·         e-mailExecutarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Autentificarea cu FacebookAstfel, aveti posibilitatea sa va autentificati pe site prin intermediul contului dvs. de Facebook.·         nume·         e-mail·         poza de profilConsimtamant pentru preluarea informatiilor aferente contului de Facebook – Art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016Executarea contractului in vederea creari contului pe BORSETUTA.RO  – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Istoricul comenzilorPentru a-ti putea oferi suport tehnic si sa procesam eventualele retururi trebuie sa salvam aceste informatii pentru a putea executa contractul.De asemenea, istoricul comenzilor ne ajuta sa aflam ce produse prezinta interes pentru tine si pentru alti utilizatori.·         Istoricul produselor comandateExecutarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Colectarea de informatii suplimentareFolosim datele dvs. de identificare pentru a stoca informatii din care rezulta ca ati acceptat conditiile contractului si ca ati fost informat in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.·         nume·         e-mail·         informatii privind acceptarea Contractului (Termenilor si conditiilor site-ului), respectiv a notificariiInteres legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Comunicarea cu dvs.Folosim datele dvs. de contact pentru a comunica cu dvs. in legatura cu solicitarile trimise si in scopul executarii contractului (ex. pentru a te anunta care e statusul comenzii).·         e-mail·         nr. telefon·         adresa fizicaExecutarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Marketing (ex. newsletter)Folosim datele dvs. atunci cand doriti sa fiti la curent cu ofertele, promotiile, articolele inspirationale si stirile despre campaniile curente ale BORSETUTA.RO .·         e-mail·         nr. telefonConsimtamant – Art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Marketing directFolosim datele dvs. pentru a va transmite oferte personalizate, in functie de alegerile dvs. anterioare.·         e-mail·         nr. telefonInteres legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Solutionarea cererilor sau a reclamatiilorFolosim datele dvs. pentru a va raspunde cererilor sau reclamatiilor pe care ni le transmiteti.Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt datele dvs. de identificare (nume, prenume, e-mail, nr. telefon, adresa), precum si alte date cu caracter personal pe care ni le puteti furniza direct, in functie de necesitati, pentru a putea da curs solicitarii dvs.Interes legitim – Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
CUMPARAREA DE PRODUSE
Comandarea de produseAvem nevoie de datele dvs. pentru a putea prelua comanda pe care ati plasat-o prin intermediul site-ului si pentru a efectua si restul operatiunilor conexe (emiterea facturii, livrarea produselor prin curier)·         nume·         e-mail·         nr. telefon·         adresa fizicaExecutarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Procesarea platilorInformatiile ne sunt necesare pentru a aloca sumele de bani pentru care am emis facturile pe numele dvs.·         nume·         referinta cardului bancar·         data expirarii·         primele si ultimele 4 cifreExecutarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Emiterea facturilorDatele dvs. sunt folosite de noi pentru a putea respecta dispozitiile legale care ne obliga sa efectuam inregistrari contabile si sa emitem documente justificative (factura) pentru vanzarile de produse.·         nume·         adresa fizicaObligatie legala – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Restituirea unor sume de baniIn situatia in care doresti sa restitui un produs, in conformitate cu Termenii si Conditiile site-ului avem nevoie de datele dvs. pentru a va restitui suma de bani si pentru a storna factura deja emisa.·         Cont IBAN (doar cand restituirea are loc prin virament bancar)·         nume·         adresa fizicaObligatie legala – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Livrarea produselorFolosim datele dvs. pentru a va putea livra produsele comandate prin intermediul curierului. Aceste date fiind divulgate catre firma de curierat.·         nume·         adresa fizica·         nr. telefonExecutarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
 
Memento (reminder)Folosim datele dvs. de contact pentru a va transmite e-mailuri (pe etape) cu rutina dumneavoastra, care vor cuprinde produsele recomandate·         e-mailInteres legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
EXERCITAREA DREPTURILOR PREVAZUTE DE REGULAMENTUL (UE) NR. 679/2016
Gestionarea cererilor transmise de catre persoanele fiziceFolosim datele dvs. pentru a va raspunde cererilor pe care ni le transmiteti in legatura cu drepturile prevazute in cuprinsul Capitolului 7 – „Drepturile dumneavoastra”.Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. sunt datele dvs. de identificare (nume, prenume, e-mail, nr. telefon, adresa), precum si alte date cu caracter personal pe care ni le puteti furniza direct, in functie de necesitati, pentru a putea da curs solicitarii dvs.Obligatie legala – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

5. Cui transferam datele cu caracter personal

Impartasim informatiile dumneavoastra personale cu companii care furnizeaza servicii in numele nostru, precum servicii de gazduire de date, agentii de marketing digital, furnizori de cercetare de piata si alti furnizori. Ne asiguram intotdeauna ca aceste companii asigura acelasi nivel de securitate al datelor dumneavoastra pe care vi-l oferim si noi.

Exemple de categorii de companii catre care putem divulga datele BORSETUTA.RO :

  • Configurarea contului si activarea acestuia
  • Publicitate online si social media
  • Servicii de livrare (curieri)
  • Studii de piata
  • Furnizori de plata
  • Companii care furnizeaza web hosting, furnizori de continut etc.
  • Companii de audit
  • Companii care furnizeaza servicii IT si suport, stocare de date, curatare date 

6. Cat timp stocam datele dumneavoastra

Prelucram si stocam datele dumneavoastra personale:

  • datele aferente contului, istoricul comenzilor, adresele de livrare si alte date introduse de dumneavoastra, sunt stocate pe intreaga perioada cat aveti un cont pe site, plus o perioada de maximum 3 ani de la data stergerii contului;
  • pentru perioada impusa de lege (ex. documentele contabile, cum ar fi facturile emise de noi sunt arhivate conform legii timp de 10 ani);
  • ne rezervam dreptul de a sterge conturile care nu au fost folosite pentru o perioada mai mare de 12 luni;
  • pana la momentul la care intelegeti sa va dezabonati de la primirea de newslettere (apasarea butonului „dezabonare” de la finalul e-mailului).

In situatia in care nu va oferim o perioada exacta privind prelucrarea si stocarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, ne bazam pe urmatoarele principii:

  • Stocam informatiile doar atat timp cat avem nevoie de ele pentru activitatile mentionate;
  • Serviciile noastre sunt proiectate de asa natura incat sa nu stocam datele dumneavoastra pentru o perioada mai mare;
  • Respectam intotdeauna termenele impuse de dispozitiile legale;
  • Evaluam riscurile de securitate prin raportare la folosirea si stocarea datelor dumneavoastra.

7. Drepturile dumneavoastra

In conformitate cu dispozitiile legale privind protectia datelor, aveti drepturile enumerate si descrise mai jos, pe care vi le puteti exercita prin utilizarea datelor de contact din cuprinsul Sectiunii Datele de contact ale Operatorului. Facem precizarea ca nu toate drepturile sunt absolute si ca pot sa difere in functie de motivul prelucrarii datelor.

Va vom raspunde solicitarilor in legatura cu drepturile dumneavoastra in termen de o luna de la primirea cererii, insa niciodata mai tarziu de 3 luni. Daca avem nevoie de mai mult timp, va vom informa despre acest aspect in interiorul termenului de o luna.

 In situatia in care nu primiti un raspuns in interiorul acestui termen, va rugam sa reveniti catre noi, eventual prin folosirea unei alte modalitati de contact, inainte de a efectua demersuri in fata autoritatilor competente.

 1. Dreptul dvs. de acces

Aveti dreptul sa stiti daca va utilizam sau stocam datele cu caracter personal. Acest drept se poate exercita prin solicitarea unei copii a datelor, cunoscuta in mod obisnuit ca facand o „solicitare de acces la date”.

In cazul in care vom constata ca solicitarile de acces sunt nefondate sau repetitive vom refuza accesul (motivat) sau vom percepe o taxa administrativa in vederea exercitarii acestui drept.

2. Dreptul dvs. de rectificare

Aveti dreptul sa ne solicitati rectificarea sau completarea datelor dumneavoastra cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete. Acest drept se aplica intotdeauna.

In acest sens va vom solicita urmatoarele informatii:

  1. Sa ne precizati ce date sunt inexacte sau incomplete;
  2. Sa ne explicati cum ar trebui sa corectam datele;
  • Daca este posibil, sa ne faceti dovada inexactitatii datelor.

In unele situatii, atunci cand folosit site-ul, aveti posibilitatea de rectificare a datelor prin intermediul sectiunii „Contul meu”.

3. Dreptul dvs. de stergere

In anumite circumstante ne puteti solicita sa stergem datele dumneavoastra cu caracter personal. Acest drept nu este unul absolut si este aplicabil in urmatoarele situatii:

  1. Datele nu ne mai sunt necesare pentru scopul pentru care au fost prelucrate;
  2. V-ati retras consimtamantul (retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii pana la momentul retragerii);
  • Va opuneti prelucrarii datelor intr-un anumit mod, iar in urma efectuarii testului de echilibru, interesele dumneavoastra sunt superioare;
  1. Avem o obligatie legala sa stergem datele.

In ceea ce priveste contul prin intermediul caruia va autentificati pe site, aveti posibilitatea sa-l stergeti din sectiunea „Contul meu”. Cu aceasta ocazie se vor sterge datele care sunt asociate acestuia, cu exceptia datelor pe care trebuie sa le stocam in baza obligatiei noastre legale (ex. documentele justificative – Contracte, facturi, comenzi etc).

4. Dreptul dvs. la restrictionarea prelucrarii

Prin exercitarea acestui drept aveti posibilitatea sa ne solicitati sa nu utilizam datele dumneavoastra in niciun fel si doar sa le stocam pana cand nu este solicitata o alta solicitare de la dumneavoastra, si anume:

  1. ati solicitat rectificarea datelor;
  2. v-ati opus stergerii datelor in cazul prelucrarii ilegale;
  • ne-ati solicitat sa va oferi anumite date pentru apararea unui drept.

 5. Dreptul dvs. de a va opune prelucrarii

Aveti dreptul sa va opuneti utilizarii datelor personale in anumite circumstante. Daca in urma analizarii cererii si a efectuarii unui test de echilibru, din motive legitime, nu putem da curs solicitarii, va vom transmite decizia noastra, motivata.

Acest drept este unul absolut atunci cand este exercitat impotriva marketingului direct – concret, atunci cand primiti e-mailuri cu oferte despre produse si servicii similare de care ati beneficiat anterior de la BORSETUTA.RO .

Daca obiectia este absoluta sau mai presus de interesele noastre, vom opri prelucrarea datelor personale pentru utilizarea la care v-ati opus.

6. Dreptul dvs. la portabilitatea datelor

Aveti dreptul de a obtine de la noi, intr-un format accesibil si usor de citit de catre calculatoare, ca de exemplu intr-un format „.csv”, a datelor cu caracter personal, atunci cand datele sunt stocate in format electronic si dumneavoastra ni le-ati furnizat.

O astfel de cerere si, implicit, portabilitatea datelor, poate avea loc atunci cand (conditii cumulative):

  1. prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau pe un contract;
  2. prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

7. Dreptul dvs. de a depune o plangere in fata unei autoritati

Daca nu ati primit un raspuns sau nu sunteti multumit de raspunsul primit, va facem cunoscut faptul ca puteti formula plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, puteti formula plangere si in fata instantelor de judecata.

8. Procesul decizional automatizat

BORSETUTA.RO  nu ia nicio decizie in ceea ce va priveste ca urmare a unei prelucrari automate, si nici nu face profilare care sa fie de natura sa produca efecte juridice pentru dumneavoastra sau sa va afecteze intr-o masura semnificativa.

9. Actualizarea politicii de confidentialitate

Este posibil sa actualizam notificarea din cand in cand, asa ca va recomandam sa verificati periodic prezenta notificare. Daca facem modificari care v-ar putea afecta in mod semnificativ, va vom oferi o notificare de tip „pop-up” la momentul accesarii site-ului, astfel incat sa stiti despre modificari inainte de a avea loc.

10. Politica noastra privind informatiile copiilor

Nu oferim servicii direct copiilor si nu colectam proactiv informatiile lor personale. Cu toate acestea, uneori ni se ofera informatii despre segmentul de varsta (14-18 ani). Informatiile din cuprinsul prezentei notificari se aplica atat copiilor, cat si adultilor.

Prin utilizarea site-ului, Utilizatorul atesta ca are varsta de 18 ani sau, in cazul minorilor cu varsta intre 14-18 ani, ca au obtinut acordul parintilor in acest scop.

Recomandam parintilor sa ii instruiasca pe copiii lor minori sa nu transmita datele lor pe internet.

Cu toate acestea, persoanele care au peste 14 ani pot comanda produsele afisate pe site, insa doar cu acordul parintilor. Astfel, parintii sunt responsabili de transmiterea datelor cu caracter personal ale minorilor catre BORSETUTA.RO . De asemenea, acestia sunt responsabili de transmiterea datelor aferente cardului bancar alocat efectuarii unei plati pe site.